De SP lanceert deze actie-website om te helpen om het Agathaplein te redden

Brie van Klaveren is het verzet tegen de plannen om het Agathaplein te verpesten gestart, en de SP in Delft wil haar daar graag bij helpen. De verbouwing is niets anders dan een groot prestigeproject waar het Museum en de gemeente goede sier mee willen maken, op kosten van de inwoners van Delft. Daarnaast gaat een deel historie verloren, historie die toeristen naar de stad trekt.

Het is belangrijk om onze krachten te bundelen met alle andere organisaties en bewoners van Delft. We hopen dat deze website daaraan kan bijdragen. Het uiteindelijke doel is om de plannen tegen te houden in de gemeenteraad. Daarvoor moeten GroenLinks, D66, STiP de PvdA of de VVD overtuigd worden.

De SP legt op haar eigen site uit wat ze van de plannen voor de verbouwing vindt.

3 Replies to “De SP lanceert deze actie-website om te helpen om het Agathaplein te redden”

 1. Beste SP, ik lees en herlees de handelingen van de gemeenteraad van 21 december 2017 (https://ris.delft.nl/internet/vergaderingen_41207/agenda/gemeenteraad_7604/handelingen-21-december-2017pdf_1093609.pdf). Toen heeft de gehele gemeenteraad gestemd voor de motie Scenario’s museum Prinsenhof Delft en ontwikkeling
  Agathaplein. “De gewijzigde motie wordt met algemene stemmen aangenomen.”, bladzijde 46 van de link. Dus ook scenario ‘Nice to have’: alle maatregelen uit de ruimtelijke visie. Waarom heeft de SP toen niets tegengehouden?
  De motie (met de M van mening) staat op de bladzijden 29 en 30.

 2. Beste Bert,
  Bedankt voor je reactie. Het is jammer dat juist die ene vergadering het video-systeem het niet deed, zodat we het met handelingen moeten doen. Ik was er niet bij, maar wat ik van onze gemeenteraadsleden heb begrepen was het oorspronkelijke plan om het geheel gewoon in een keer goed te keuren. Daar heeft onder andere de SP zich tegen verzet. We wilden dat het project aangemerkt zou worden als een groot project. Voor deze projecten gelden aparte regels, waaronder de regel dat er een duidelijk moment moet zijn waarop besloten wordt of het project doorgaat. Dat is gelukt, de verbouwing is aangemerkt als groot project. Er moet dus ook nog door de gemeenteraad besloten worden of het project door mag gaan.
  Dat er gevraagd is om met drie verschillende plannen (scenario’s) te komen, om tot een betere keuze te komen lijkt mij ook niet vreemd, en dat voorstel hebben we inderdaad gesteund.
  Ik denk ook dat het onze fractie toen nog niet duidelijk was wat de plannen precies inhielden, en wat voor effect die zouden hebben op het Sint Agathaplein. Inmiddels hebben we daar wel een beter beeld van…

 3. Nou …… als ik de omschrijving van de scenario’s of varianten lees, met name het (NOT)-nice-to-have deel, dan is er sinds december niets aan de plannen gewijzigd. Vreemd dat het gepresenteerde plan (2 juli informatiemarkt), waar nu verzet tegen is, wel past binnen het door de raad genoemde NICE-TO-HAVE variant. En als ik het verslag goed lees, dan heeft niet alleen onder andere de SP zich verzet, maar de hele gemeenteraad.
  Overigens komt het idee of plan dat het vriendelijke verzet graag gerealiseerd wil zien, in geen van de drie varianten voor. En dat is wel erg jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *